Nieuwsbrief SecondHand SuperHeroes: Ska-Rock uit Delft!

Hallo!

Goed nieuws rondom de SecondHand SuperHeroes, wij hebben twee weekeinden in Studio de Boezem gezeten om onze nieuwe EP op te nemen. Onwijs tof om samen met Dirk & Daan deze nummers op te nemen, af te mixen en hier en daar nog een beetje aan te scherpen. In Maart 2013 gaan wij de EP uit te brengen, dus houd je mailbox in de gaten voor een uitnodiging voor onze release-party!

Wij hebben een hele stapel nieuwe nummers geschreven, en uiteindelijk 5 daarvan geselecteerd voor onze nieuwe EP...Dat betekent dat er dus een hoop nieuwe materiaal is om live te spelen: vanaf eind december gaan wij dus ook weer het land door om onze nieuwe nummers ten gehore te brengen en wij staan te trappelen van ongeduld!

Dus bekijk onze verrichtingen in de studio hieronder en vergeet niet: wil je ons op een podium hebben bij jou in de buurt? Wil je live muziek in je café of kroeg? Regel je een leuk festival en zoek je nog een ska-rock band? Mail dan naar info@secondhandsuperheroes.com en we regelen het.

Enneh... Like ons op Facebook?
Zaterdag - Opname dag 1

10:00 - Aankomst in Pijnacker
Het is KOUD in Pijnacker. Her regent, het is grijs en vroeg in de morgen voor een zaterdag. Enigszins verdoofd komen de Heroes aan bij de studio, alwaar Ricardo meteen aan het werk wordt gezet door Dirk: drums opbouwen met je donder! Raquel en Frank houden zich bezig met belangrijkere zaken: koffie.

12:00 - Opnemen van de guiding tracks
Het is een feit dat de Heroes mondjesmaat presteren: je moet immers altijd nog iets overhouden voor een toegift. Zo ook met het opnemen van de guiding tracks. Een tikkeltje slordig worden de eerste tracks opgenomen en zoals altijd zit de sfeer er goed in. Ricardo zit boven in de live-room. Harro, Frank en Raquel spelen in de control-room. En Mike, Mike staat in de keuken... waar hij beweert de ideale akoestiek voor zijn trompet gevonden te hebben. wij denken dat hij dichter bij de Koffie wilde staan.

14:00 - Tijd voor de echte drumopnames
Na een heerlijke lunch van Patat en kroketten en het geklaag van Daan en Dirk ("waarom willen alle bands ALTIJD met patat lunchen?") moet Ricardo aan de bak. En hoe! In een razend tempo beukt hij de tracks op de plaat, in minder dan 2,5 uur ramt hij de nummers nagenoeg foutloos in. Tijd om de basversterker klaar te zetten voor de opnames van zondag.

19:00 - Banddiner
Pizza met Bier. Een prachtcombinatie.

Zondag opname dag 2

11:00 - Good morning Pijnacker!
Nadat de basversterker omhoog is gehezen met een lier naar de live-room en de soundcheck afgerond is, wordt Pijnacker 2,5 à 3 uur lang behoorlijk wakker geschrikt door onze bassist, die niet alleen nergens iets achterhoudt, maar ook een recordaantal tracks inkleurt met rot in te spelen stukjes, prachtnoten en gevoelige snaren.

14:00 - Tijd voor gitaargeweld
Gitaristen zijn een slag apart. Minimaal 2 versterkers, een groot aantal effecten en meerdere gitaren moeten uit de kast worden getrokken om Raquel tevreden te stellen. Maar dan is het ook feest! Als een dolle komen de dikste gitaarlijnen uit de versterkers rollen. Volle Ska, afgewisseld met ontzettend lekkere Rock. Dat beloofd wat.

18:00 - Auf wiedersehn goodbye
Moe maar voldaan togen de Heroes huiswaarts: de drums, bas en meer gitaren dan ooit verwacht staan op de plaat. Tijd dus voor een biertje.

Zaterdag - Opname dag 3

10:00 - Piepende oren verzekerd
Zaterdagochtend mag Raquel weer vroeg uit haar bed voor het betere scheur- en piepwerk. Binnen 2 uurtjes is het gedaan en staan ook de gitaarsolo's op de plaat. Goed werk Raquel, goed werk. Mogen onze trommelvliezen nu weer even rust?

12:00 - ToetToet
Het eerste weekeinde liepen Mike en Joska wat ongeduldig door de studio: "moeten wij niet vast iets inspelen? Zal ik even iets toeteren voor jullie?" Nu mogen ze eindelijk, dans en show-orkest Jansen kan gaan inspelen. Het belooft een aantal spannende uren te worden. In een onverwarmde hal (want daar is de galm zo mooi) staan onze helden zich warm en blauw te blazen. Elke fout wordt dan ook extra had afgestraft: nog langer in de kou staan. Onverbiddelijk, die King's Crossing jongens.

19:00 - Band diner: Spare-Ribs.
Inderdaad, Spare-Ribs. Niets zegt SHSH als Spare-Ribs, Bier en slechte grappen.

Zondag - Opname dag 4

10:00 - Ach, doe nog maar wat gitaar
Raquel, Dirk & Daan zijn gek op gitaren. Zo gek dat ze gezamenlijk besluiten toch nog wat gitaaraccentjes op te nemen. Oftewel de versterkers worden weer aangesloten en Raquel gaat weer los, dit maal met het lompste gitaarkabaal tot nu toe. Les van de dag? Alles klinkt lekkerder met een gitaar die uitklinkt in de verte.

12:00 - Onze bariton wordt van stal gehaald
Na 3 dagen lang op de bank te hebben gelegen om onze elke fout aan te wijzen en te bekritiseren, mag eindelijk Frank zelf het opname hok in. Na een stroeve start (12:00 uur op zondag is geen tijd voor Frank) komt hij er lekker in.

14:00 - Frank geeft het op
Permanent. Een drama... Het blijkt allemaal mee te vallen: afhankelijk van aan wie je het vraagt, is er sprake van ofwel capitulatie in de baritonregio, ofwel bezigheidstherapie voor een inkakkende bassist. Welke kant van het verhaal ook je voorkeur heeft, Harro staat te popelen om een aantal backup-vocals op de plaat te zetten. En dat valt nog niet altijd mee: niet alleen moet je de wonderlijke timing van Frank zien te volgen, ook de harmonieën moeten ook zuiver zijn.

14.20 - De eindsprint
Nu Harro en Frank beide zijn warmgezongen komt de vaart er goed in. Om de beurt zingen de heren de nummers in, en om vijf uur staat alles erop! Een uur voor tijd, want dat staat de mannen het beste.

17:00 - De eerste luistersessies!
Gespannen gezichten allom - Dirk en Daan laten ons het rauwe ongemixte resultaat horen. Maar om 17.15 zijn er 8 enorme smiles en gaan de biertjes open: het resultaat is te gek!

Meer foto's van de opnamesessies? Klik hier...


SecondHand SuperHeroes – Ska-Rock uit Delft

Check onze homepage (www.secondhandsuperheroes.com), of zoek ons op Facebook (www.facebook.com/SecondHandSuperHeroes) om eens wat van onze muziek te luisteren

Ons binnenkort live zien? Kom dan bijvoorbeeld langs bij:
22 December - Cafe Het Hijgend Hert - Breda
12 Januari - De Rotonde - Berkel


Nieuwsbrief SecondHand SuperHeroes: Ska-Rock uit Delft!
Deze nieuwsbrief liever niet meer ontvangen? Klik hier